IMG_7780   IMG_4954

Wij zijn Erik en Willemijn en wij maken deze zomer een reis langs Spookdorpen en Volksfeesten.

IMG_3227   P1010222

Ik ben Erik. Met mijn eigen bedrijf Funup richt ik me al jaren op thema’s als gebiedsontwikkeling, leegstand, herontwikkeling en krimp. Mijn passie ligt hierin bij het aanjagen van nieuw leven in leegstaande gebouwen.

Zo zonde als gebouwen lang leeg staan! Om dit tegen te gaan heb ik meegewerkt aan nieuwe plannen voor lege gebouwen en hun omgeving, maar heb ik ook zelf actie ondernomen. Samen met andere aanjagers opende ik een kantoor en museum in een leegstaand winkelcentrum, organiseerde ik een jaar lang publieksevenementen in een oude fabriek en bouwde ik een lasergamehal op in een verwaarloosd kantoorpand.

Ik heb het sterke geloof dat met nieuwe fun een gebouw een nieuw leven kan krijgen, maar besef ook wel dat er in sommige gebieden wel heel veel lege gebouwen staan. Dat wordt echt een uitdaging voor gebieden in Nederland waar de bevolking zal krimpen.

Spookdorpen spreken me aan, omdat het kennelijk zo ver kan komen dat hele dorpen verlaten worden. En verlaten blijven. Het lijkt me waanzinnig de dorpen als reiziger te ervaren, en de ervaringen met andere reizigers te delen. Maar ik kijk als ondernemer ook of ik zelf kansen zie een dorp een nieuwe invulling te geven, die goed is voor bezoekers én mensen uit de omgeving. En de lessen voor Nederland zal ik delen in vaktijdschriften. Ik vind het leuk om te schrijven en te delen, dus waarom ook geen boek?

Twitter @erikgroenenboom. Linkedin

IMG_3186  DSC03301

Ik ben Willemijn. In het dagelijks leven ben ik logopediste bij een revalidatiecentrum. Ik spreek tientallen mensen per week en leer ze opnieuw met taal omgaan. Maar ook op reis spreek ik graag met mensen over hun dagelijks leven. In spookdorpen woont niemand meer, maar in de buurt wonen vast nog wel mensen die weten hoe het er ooit was.

Daarnaast hou ik van fotograferen. Op reis probeer ik met scherp te schieten. Mijn tijd te nemen voor een bijzondere foto van een spookachtig tafereel. Of op het juiste moment de laatste bewoner van het dorp op de gevoelige plaat leggen. De foto’s komen zeker ook op deze website te staan!

We houden beiden van reizen. Vorig jaar was ik nog drie maanden in Zuid-Afrika en hebben we daar samen een roadtrip gemaakt. Maar we trekken ook vaak Europa in.

Toen ontdekten we ook hoe bijzonder we spookdorpen vinden. En we zijn vast niet de enige! Maar op een of andere manier belanden we ook altijd op bijzondere volkse feestjes in dorpjes die nog wél leven! Ook dat willen we op deze reis nog vaak meemaken. En dat dan weer met anderen delen. Misschien ontdekken we wel een plekje waar we zelf wat langer willen blijven, ons eigen paradijsje.

One thought on “Erik en Willemijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>