IMG_5535

De Kroatische kust stikt van de toeristen in de zomer. Om en nabij Dubrovnik is het niet anders. Toch is dit complex van hotels in Kupari na de beschietingen in de jaren negentig nooit nieuw leven ingeblazen. Het complex doet ons denken aan de Kolos van Prora. Een beladen verleden, maar belangrijk om te behouden als erfgoed. Alleen in Prora is de herontwikkeling inmiddels gestart.

IMG_5502

IMG_5522

IMG_5517IMG_5539

IMG_5504

IMG_5516

De hotels zijn makkelijk te betreden, er staan geen hekken omheen. We komen dan ook een paar anderen tegen. Wellicht op zoek naar waardevolle materialen. Of gewoon net als wij, op avontuur. En, omdat er strand ligt, komen er ook gewoon strandtoeristen op Kupari af. Die liggen te baden tegen een achtergrond van vervallen panden.

IMG_5509

IMG_5508

IMG_5527

IMG_5528

IMG_5531

IMG_5529

IMG_5524

Meer informatie vind je op de volgende websites:

http://www.messynessychic.com/2013/08/23/the-bay-of-abandoned-hotels/

http://www.abandonedabandoned.com/kupari-military-resort-is-9-abandoned-hotels-damaged-by-war/

 

One thought on “Kupari

  1. Volgens de laatst bekende informatie (januari 2016) heeft een Oostenrijks consortium ingetekend op een tender om het complex te herbouwen. Of dit hetzelfde Oostenrijkse consortium is dat ook het vervallen monumentale Hotel Miramare in Crikvenica gaat herbouwen is mij niet bekend.

    Ik ben benieuwd of deze keer alle mooie plannen wel eens doorgezet worden en of we nog 25 jaar moeten wachten voordat alles vanzelf uit elkaar valt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>