IMG_8881

Het ene spookdorp is het andere niet. De dorpen in deze blog zijn voor ons minder interessant. Ze zijn niet recent verlaten, maar lang geleden. De huizen zijn geen huizen meer, maar stapeltjes stenen. Het verleden is ver terug, er is geen heden en een toekomst is niet mogelijk. Het zijn geen spookdorpen, maar ruïnes.

Toch bezochten we er een aantal, op zoek naar interessantere spookdorpen. Het ene middeleeuwse ‘spookstadje’ is alleen te bezoeken na een lange tocht omhoog, in het andere stadje zijn al kunstenaars, winkeltjes en restaurantjes te vinden. In de Balkan is het goed zoeken naar dit soort dorpjes, maar in Italië vind je er tientallen.

Achtereenvolgens foto’s van:

Počitelj (Bosnië), Stari Bar (Montenegro), Craco, Brancaleone en Civita de Bagnoregio (Italië), allen door ons bezocht en verkend in juli en augustus 2015.

IMG_8742

IMG_8830

IMG_8881

IMG_8925

IMG_8959

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>